ceturtdiena, 2012. gada 18. oktobris

2012. gada pārsteigumi.

Ko nu tur daudz, Bertuks, Bertuks, Bertuks - Pasaules čempions... Žēl, ka Rīmenis nekomentēja 17. jūlija maču. :) Tik daudz rakstīts, tik daudz runāts, bet nevar nepieminēt, kaut vai tāpēc, ka Pasaules čempionu mums ir gaužām maz visā Latvijas sportā kā tādā kopā ņemot, turklāt Bērcis arī izdarīja diezgan svarīgu darbu pēc titula iegūšanas - lika par sevi un o-sportu runāt, cik nu tas bija iespējams. No tā vēl noteikti iegūs visa orientēšanās sabiedrība. 
Pēc WOC`a visi aizmirsa par "gandrīz" medaļu EOC stafetēs, tas varbūt nebija nekāds extra pārsteigums, taču pilnīgi noteikti iepriecināja. Varbūt bija nepareiza izvēle etapos, varbūt vienkārši pietrūka veiksmes, bet bijām tuvu. 
Bet nu par Latvijas mačiem, šogad daudzi izšāva diezgan negaidīti, vispirms jau Toļiks Ziemeļu divdienās atrādīja ātruma izturību un savu pefekto skilu atgriezās TOP6 atlētu vidū, pēc tam jau Latvijas čempionātā sudrabu ar gandrīz perfekti veiktu distanci ieguva Guntars Šmitiņš, kuru daudzi droši vien savā prātā jau bija aizsūtījuši pensijā, bet tas tikai vairoja pārsteigumu. Nav slikti 41 gada vecumā piesmiet kaudzi ar izlases čaļiem. Kā trešo pārsteigumu nevar nepieminēt Tamuža bronzu LČ vidējā distancē. Domājams, ka reti, kurš prognozēja tik augstu rezultātu tik nopietnā konkurencē, taču apvidus izrādījās pietiekoši sarežģīts, lai favorīti zaudētu minūtes tik ļoti skrienamā apvidū. 
Mazāk pamanīti tika Mārtiņš Puriņš ar 4. vietu un arī daudz izlašnieku piesmiešanu LČ un Marģers Kietis ar galīgi nesliktu veikumu LČ vidējā. Abi gan jau vēl liks par sevi runāt 2013. gada sezonā.  
Ja kādu notikumu esmu piemirsis, droši atgādiniet par to komentāros!

4 komentāri:

Paulo teica...

Jukolas pirmais etaps. :) sevi jau noteikti vareji pieminet Lch garajaa. Ka ari Kruuma palikshana aiz pirma trijnieka maratona pec tik daudzu titulu izcinishanas.un Artjoma iekljushana tajaa.

Kristaps Ozoliņš teica...

Jā, nu Jukolas pirmais etaps arī Zelta ēnā bija piemirsies, tā bija pirmā zīme, ka WOC varētu būt. Krūms esot galīgā neformā skrējis maratonu, tāpēc tik slikti rezultāti. Artjoma iekļūšana 3niekā tik daudz nepārsteidz, drīzāk pārsteidz tas, ka spēja Artūram noskriet līdzi visu distanci.

mkietis teica...

Šis tikko kļuva par manu iecienītāko orientierista blogu.

Anonīms teica...

Mjāā... Mārtiņš Puriņš nupat vinnēja Siguldas kalnu maratonu. 55km 5:03. Respect...