otrdiena, 2013. gada 21. maijs

Baltijas Čempionāts


Šogad beidzot izdevās iekļauties izlasē un doties uz Baltijas Čempionātu. Tā nu piektdien pa dienu devos ceļā, lai jau laicīgi nokļūtu modelī un paspētu to izskriet. Modelī skrienamība bija vidēja, pat labāka nekā biju gaidījis. Diemžēl vakarā sekoja negatīvs pārsteigums vakariņu formā, kuras bija dikti trūcīgas gan apjoma, gan kvalitātes ziņā, tāpēc nācās meklēt veikalu 15km attālajā Võru. Arī uztraukums un krācošs istabiņas biedrs darīja savu un tā arī pa nakti nesanāca kārtīgi atpūsties.
Pirmajā dienā pirms starta izdevās psiholoģiski savākties, tomēr uztraukuma dēļ fiziski nejutos īpaši labi, ko vēl vairāk pastiprināja karstums, kas mana starta brīdī bija aptuveni +25. Iesāku nosacīti uzmanīgi, centos neieskriet kļūdā jau uz 1. punktu, kas principā arī izdevās, tomēr līdz 5. punktam biju iepalicis no līderiem relatīvi vairāk un arī spliti bija relatīvi lēnāki, nekā distances beigās. Taču sākot ar 5. punktu sāku uzrādīt labus etapu laikus, garajos etapos gāja nedaudz labāk, īsajos sliktāk tomēr pārsvarā tie bija pirmā 10niekā. Karstums gan darīja savu un jau pusdistancē palika ļoti grūti skriet, ko nedaudz būtu kompensējusi želeja, bez kuras nācās iztikt. Pēdējos 4-5 punktus jau sāku slēgties nost, tomēr finišēju ar tobrīd labāko laiku, pašam par pārsteigumu laiks bija 86 minūtes, kas lika domāt, ka noskriets ir diezgan ātri. Tomēr līderi skrēja vēl ātrāk, bet beigās 10. pozīcija tomēr bija manējā. Kas visvairāk pārsteidza bija tas, ka no latviešiem biju 3! Pavisam nedaudz atpaliku no Jāņa Kūma un pavisam nedaudz iekabināju Mārtiņam un Artūram. Tomēr šāds sniegums laikam nebija īsti pārliecinošs arguments stafetēm un, man klāt neesot, tomēr mani ielika 3. komandā.
Šāds pavērsiens lika nobriest kārtīgi stafetēm, tā nu atlikušo sestdienu pavadīju kārtīgi atpūšoties un ēdot visu laiku. Tas arī deva rezultātus un svētdien starta brīdī startējot pie tām pašām temperatūrām sajūtas bija daudz labākas nekā sestdien. Stafetē pirmo etapu manā komandā skrēja Kārlis, kuram neizdevās atnākt kopā ar līderiem, kas principā bija ļoti sarežģīts uzdevums, jo latviešiem, igauņiem un lietuviešiem sakrita visi farsti visos etapos, līdz ar to šīs trīs komandas ieguva atrāvienu no pārējiem jau pirmajā etapā un tā arī neviens īsti nespēja pietuvoties. Arī Jānim Tamužam nepadevās tas tīrākais skrējiens un mežā devos kā 9., koncentrēšanās bija gandrīz līmenī jo uz 2. punktu tomēr gandrīz minūti atstāju. Taču turpinājumā kļūdījos tikai uz 9. punktu uz sekundēm 15-20, centos turēt tempu un izdevās tomēr vienu vietu pacelt. Aptuveni minūte pietrūka līdz 7. vietai, ko bez rupjākās kļūdas vēl varēja saķert, bet pārējās nebija aizsniedzamas.
Lai arī vieta desmitniekā īpaši platu smaidu nepaver, tomēr ir gandarījums, ka atgriešanās izlases rindās ir ar lielu + zīmi un jāsaka BOC programma principā ir izpildīta par visiem 100%.
Rezultāti un Spliti (no 5-18 punktam bija savdabīga izkliedes sistēma)
Stafešu rezultāti un spliti

4 komentāri:

Jānis Sārs teica...

Apsveicu, laba debija izlasē! Veiksmi izsisties izlases kāpnēs! ;)

Kristaps Ozoliņš teica...

Paldies! Visi jau šogad stipri palikuši!

Andis Ozols teica...

Ļoti piezemēti esi novērtējis šo 10. vietu :) Man jau šķiet, fantastisks rezultāts tev, it sevišķi redzot, kādus orientieristus esi atstājis aiz sevis. Nezinu par atlases sistēmu, bet vai EČ tev nav reāls?

Kristaps Ozoliņš teica...

Nu ņemot vērā visus apstākļus tas tik tiešām ir fantastisks rezultāts. Subjektīvi gan likās diezgan vājš skrējiens, bet no otras puses tas jau ir labi, būs stimuls skriet vēl ātrāk & labāk.
EČ diemžēl šogad nenotiek, bet PČ šķiet, ka šogad būs vairāk vietas, nekā citus gadus.