svētdiena, 2015. gada 26. aprīlis

Rīgas kausi 2015

Tā kā sacensības nav katru nedēļu, tad centīšos šogad drukāt pēc iespējas vairāk par katrām, kurās piedalīšos.
Šīs sacensības izvēlējos WRE ieskaites punktu dēļ un arī tāpēc, ka solījās būt "baigais mauciens", kā jau katru gadu. Kas sezonas sākumā ar minimālu ātrumu darbu februārī/martā, man tiešām noder.
Lai arī sacensību centrs tiešā līnijā man ir aptuveni 7-8km tālu, tomēr jābrauc caur centru gandrīz 50 minūtes. Eh, žēl ka nav tā ziemeļu tuneļa/tilta. Šajās sacensībās beidzot arī bija iespēja izmēģināt Polar V800, bet par to kādu citu reizi.

Pirmo dienu iesāku labā ātrumā, bija neliela kļūdiņa uz 3. punktu un tad nesalasīju karti un aizgāju kļūdā uz 6. punktu, kaut kādu iemeslu dēļ iedomājos, ka esmu uz līnijas, prāta aptumsums bija tik liels, ka kļūdas labošana prasīja lieku pusotru minūti. Tad sekoja klūda uz 10.kp, kad nelasīju pietiekoši labi karti jau izejot no punkta un pārcēlu kalnu neīstajā vietā, atkal mulsums un lieka minūte klāt. Trīs lietas labas lietas arī trešā kļūda bija ap minūti, kad nesalasīju karti un 12.kp aizgāju dažus metrus garām. Tad vēl inerces pēc sabakstīju 13. un uztaisīju nelielu līkumu uz 14. Pēc sarežģītā reljefa beigšanās beidzās arī kļūdas, bet zaudēts bija pārāk daudz. Rezultātā 26. vieta un +6:13 uzvarētāja laikam. Tomēr 2. diena solījās būt pietiekoši interesanta, jo priekšā esošās vietas bija ļoti tuvu laika ziņā.

Otrās dienas distanci iesāku samērā nepārliecinoši. Uz pirmo punktu ātrumu diži nezaudēju, bet līkums pietiekoši liels, lai skaitītu kļūdu. Pie pirmā punkta redzēju līderus, kuri jau bija abus taureņus veikuši un nosacītos iepalicējus, kuri bija veikuši pirmo taurenīti. Pirmajā taurenī noķēru Andri Kivlenieku un otrajā pieķēru jau baru ar priekšā esošajiem Igtisas skrējējiem, krieviem un Nauri Neimani. Pie devītā punkta vēl bija iekšā un bija ideja kāpināt tempu un mēģināt mukt prom, bet pie 12. punkta sapratu, ka tas tomēr nav reāli, jāpiebremzē un jāskrien ar grupu kopā. Kā izrādījās taktika nebija tā sliktākā un pa ceļam noķērām vēl dažus, kas neskrēja tik ātri kā pirmajā dienā. Ar grupu gāja samērā OK, lai gan krievu o-skils ir viduvējs, tomēr ātrums viņiem bija labs un tas visu kompensēja. Bija neliela iespēja aizmukt no grupas pie 23. punkta, kur krievi aizveda kļūdās, bet tomēr ātrums jau bija liels un ar pliku sajūtu, ka virziens nav tas, atstāt grupu negribējās. Protams, beigās 2008. gada pasaules junioru vicečempions ieslēdza gaismas ātrumu un aizmuka no visiem. Pie lielākām likmēm varēja mēģināt vienu vietu pacelt, tomēr 17. vieta diez vai bija tā vērta.
Kopumā labs ātruma darbs un tehnikas treniņš pie max ātruma. Lai arī WRE punkti tika nočakarēti, tomēr labais 2. dienas veikums atstāja patīkamu pēcgaršu.
Turpmākās 4 nedēļas vairāk aizritēs ar uzsvaru uz treniņiem nekā sacensībām un arī Aronas Kauss netiks žēlots. Apvidus tur solās būt pietiekoši smags, lai trennētos LČ garajai distancei. Patīkami, ka šogad piedalīsies arī Mārtiņš Sirmais un es ceru, ka pieteiksies arī citi izlašnieki. Ir labi, ja ir spēcīga konkurence, daudz labāk var analizēt kļūdainās variantu izvēles un citas mazās kļūdas.

Nav komentāru: