ceturtdiena, 2015. gada 7. maijs

Aronas Kauss 2015

Aronas kauss nekur tālu nepārcēlās no LČ nakts un turpinājās tajā pašā kartē. 
Pēc briesmīgās nakts bija cerības, ka dienas laikā būs nedaudz labāks skils un kartes uztvere. Bet sekoja vilšanās jau uz pirmo punktu, karte izrādījās gandrīz tikpat nesaprotama kā nakts laikā.
Mazi līkumi uz pirmo punktu nosita pārliecību, kas rezultējās minūtes kļūdā uz otro. Trešais nedaudz garām un ceturtais arī ar līkumu, piektais - nejēdzīgi iztērēti spēki un laiks pa purvainajiem upes krastiem. 6. punktu aizgāju nedaudz garām, nācās mest līkumu ap purvu. Kopumā 2:20 kāsiens. Tad vēl neliels līkums uz 10 punktu caur gravu un saldajā 2:10 kļūda uz 13. punktu. Nebija sarežģīti, bet tomēr pamanījos aizskriet par tālu. Vēl neliels līkums uz 17. punktu (interesanti, kāpēc man vajadzēja skriet tieši uz upītes līkumu?!). Un vairāk jau nekas īsti nebija glābjams, palika tikai tīri skriešanas etapi.  Rezultātā graujošas +6minūtes no Mārtiņa laika.
Garā distance šoreiz bija tāda pusgara, jo kartes mērogi vairāk neatļāva. Plūduma distancē nebija, bet lielu kļūdu arī ne. Garajos etapos nebija tie labākie varianti, bet bija pārliecība par ātrumu. Uz 6. punktu kaut kā nesapratu reljefu un tā attēlojumu kartē. Uz 7. iekritu uz kartes nepilnībām, bet īpaši daudz nezaudēju. 10. punktu atkal muļķīgi cīnījos pa purvaino krastu upīti. Ceļā uz 12. punktu nesapratu karti un uztaisīju lieku līkumu, kompasam vajag ticēt :). Trīspadsmito apliecu par daudz, vajadzēja vairāk taisni virzīties uz balto mežu. Tomēr pie 16. punkta noķēru Zigmāru un bija neliels atvieglojums, jo sapratu, ka tikai brīnums var liegt paņemt pirmo vietu kopvērtējumā. Varbūt nedaudz negaidīti, bet tas iedeva papildus stimulu cīnīties, izdevās atrauties jau uz 17. punktu un turpmāko distanci veicu gandrīz tīri. Jāpiemin vienīgi priekšpēdējais punkts, kur jau nedaudz aizgāja ciet un farsta punkts izsita no sliedēm.
Kopumā labs treniņmačs, kurš izvērtās ar uzvaru kopvērtējumā (Mārtiņš gan otro dienu smagi nokavēja startu un vairs necīnījās). Vēl šajā mačā jāatzīmē jauniešu (M-18) spēcīgais sniegums, lai arī distances viņiem īsākas, tomēr etapos elites cienīgi laiki. Pašam jāpieliek vēl nedaudz ātrumā un tad jau tiksimies pēc 10 dienām Nītaurē. :)

Nav komentāru: